9 Şubat 2012 Perşembe

0

İstanbul Moda Haftası 1.Gün Defileleri ve Ne Giydim Detayları..


Ve bugün haftalardır beklediğimiz İstanbul Fashion Week başladı.. Ben uzun zamandır New York'ta olduğum için defilelere katilamiyordum. İFW'nin ilk gününde 5 defile birden bizleri bekliyordu.


14:00 - Gamze Saraçoğlu “Kuzey Yamacı”
Gamze Saraçoğlu; 2012-2013 Sonbahar-Kış sezonu ilk hazır giyim koleksiyonu olan “Kuzey Yamacı” İstanbul Fashion Week’in açılış defilesiydi. “Kuzey Yamacı”nda ince ve yünlü kalın kumaşlar, kürk ve derilerle uyumu göze çarpıyordu. Haki, taba, bordo, lacivert, gri, ekru, uçuk mavi ve kahve tonlarının ağırlıklı olduğu koleksiyonda kullanılan tüm kumaşlar özel olarak tasarlanmış.. Günün en beğendiğim defilelerinden biri Gamze Saraçoğlu defilesi oldu..



16:00 - Tugba Berin "Berinza" Fur&Leather


Günün ikinci defilesi Tuğba Berin'e aitti. Tuğba Berin bu sene İFW'de ilk kez defile gerçekleştiriyordu. Kürk ve Deri üzerine olacağını bildiğimiz için defilesinin genç yaşlara hitap etmeyeceğini daha başlamadan önce tahmin etmiştim. Ve beklediğim gibi de oldu. Ağır kürkler, bol leoparlar, ve 40 yaş üstü kadınlara hitap edebilecek tarzda modellerle Tuğba Berin günün en ağır modacısı oldu benim için..


18:00 - Tuvana Büyükçınar Demir - "Ciddiyet Parodisi"


Biliyorsunuz Tuvana geçen hafta doğum yaptı. O yüzden defilesine katılamadi. Ama evinden ben dahil herkesi telefonla ağlayarak arayıp heyecandan deliren bir vaziyetteydi :) Ama öyle sağlam bir ekibi var ki herşeyin üstesinden layıkıyla geldiler. Defilenin finalini Tuvanam ekibi birlikte yaptı. Üzerlerinde "Designer on Manternity Leave" T-shitleriyle kapadılar, bence günün en şeker mesajıydı :)




Tuvana yine harika bir defileye imza atmıştı. Senelerdir çizgisini bozmadan üstüne koyarak beğeniyle izleyeceğimiz yeniliklere imza atıyor.


20:00 - Atıl Kutoğlu


Günün en kalabalık defilesi şüphesiz Atıl Kutoğlu defilesiydi. İnsanlar birbirlerinin üstünde oturuyordu resmen. Çoğu insan ayakta kaldı ve on sıralara ek sandalyeler kondu.. İFW'nin en büyük sıkıntısı organizasyon. Defilelere günler öncesinden davetiyeler dagatiliyor, LCV yaptırılıyor ama hepsi nafile. Boş bulduğun yere otur mantığı, ve kim erken girerse o en güzel yere oturur mantığıyla yürüyen bir sistem var sadece en on sıralar defile sahibi tasarımcının ayırttığı isimlere, dergi editörlerine, ve İTKİB'e ait. Onlarında isimleri bile doğru düzgün yazmıyor. Orada duran görevliler kimi, nereye oturtması gerektiğini dahi bilmiyor. Oturtacağı kişiyi bile doğru düzgün tanımıyor.. Gazeteciler, fotoğrafçılar, gelenler herkes isyan ediyor, sinirler gerildikçe geriliyor. Ve bu tansiyon yüksekliği Atıl Kutoğlu defilesinde tavan yaptı. Ali Ağaoğlu, Mustafa Sarıgül gibi ağır konuklar salonu doldururken ve 1:30 saat gibi bir zaman diliminde bütün konuklar bekletilmişken alkışlarla protesto edilmeye başlandı. Neyse ki defile başladı, maalesef Atıl Kutoğlu bekledigimden de kötüydü. En beğendiğim detaylar defilenin son iki bölümünde çıkan bozuk paraya benzeyen pullu elbiseler oldu. Mick Jagger'in kızı ve Michael Jackson'in kardeşi Jeremie Jackson'da podyumda mankenlik yaptı.




22:00 Günseli Türkay & Zeynep Erdoğan




İFW Çadırı yerine W Hotel'de yapılan ve defileden çok lounge havasında bir defile gerçekleşti. Yine çok sıkışık ve çok kalabalık bir defileydi. Gün içinde yaşanan organizasyon rezaletleri sonrasında sinirlerinde gerilmesiyle yavaş yavaş ufak tartışmalar çıktı haliyle. Hem Günseli Türkay hem de Zeynep Erdoğan kapanış defileleri olarka gayet başarılıydı. Ama gün içinde benim favorim Gamze Saraçoğlu ve Tuvana Büyükçınar oldu..


İFW 1.Gün Ne Giydim?
Kazak: Karl Lagerfeld for Net.a.Porter.com
Etek: BCBG
Küpeler: Unuttum :)
Çanta: Michael Kors
Ayakkabı: Miu Miu

Bu arada yarın, Cuma ve Cumartesi günleri defile yazılarım devam edecek haftaya ise defile aralarında yakaladığım şıklar, rüküşler ve detaylar sizlerle olacak. En eğlenceli yazılar aslında onlar, onlarıda mutlaka kaçırmayın :) Siz kimleri beğendiniz/beğenmediniz?


Fotograflar: Kemal Iybar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top